Doe- en praatclub voor kinderen, met een thuissituatie waar het niet altijd even makkelijk loopt.

De Billy Boem club gaat in Kampen van start op 8 april 2024. De club is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar met een thuissituatie waar meer met stress en spanning is dan een ieder lief is. Uw gezin kan te maken hebben met een gezinslid (ouder of kind) die meer aandacht, zorg vraagt, een scheiding, financiële problemen of er is veel geruzie. Spanning en/of stress heeft op kinderen een grote impact. Bij de doe-praatclub ‘Billy Boem’ leren de kinderen met lastige situaties en hun gevoelens om te gaan.

Spelenderwijs de thuissituatie een plekje geven

De club ‘Billy Boem’ wordt begeleid door ervaren hulpverleners. Maike Palstra is één van hen. “’Billy Boem’ organiseren wij voor kinderen die in of rondom de thuissituatie stressvolle dingen meemaken”, vertelt Maike. “Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een ouder met psychische klachten, een scheiding, ruzie of schulden. Of een broer of zus die door gedrag veel aandacht in het gezin vraagt. Spelenderwijs leren wij de kinderen hun (thuis)situatie een plekje te geven en weerbaarder te worden.” De Billy Boem club is een succesvolle cursus die echt het verschil kan maken.

Billy-Boem

Omgaan met lastige situaties

De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, oefenen, spelen en leren met hun emoties om te gaan. Billy Boem speelt daarbij een centrale rol. Met Billy maken de kinderen in 10 bijeenkomsten van 1,5 uur van alles mee. Ze leren hun gevoelens te herkennen en te uiten, (eventuele) vragen worden beantwoord, er worden vaardigheden geoefend en tips meegegeven.

Ouderbijeenkomsten

Naast de kinderclub zijn er ook voor de ouders 3 bijeenkomsten waar opvoedingsvragen aan bod komen. “De ouders hebben de opgave om in een spanningsvolle situatie hun kinderen op te voeden. Dit is een pittige klus”, legt Maike uit. ’Billy Boem’ kan hierbij ondersteunen. Ouders hebben de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding ervaringen uit te wisselen. Het kan prettig zijn te ontdekken dat ieder gezin ups en downs heeft. De deelnemende ouders kunnen zo steun ervaren bij elkaar.”

Wanneer : Maandag 8, 15, 22 april, 13, 27 mei, 3, 10, 17, 24 juni, 1 juli 2024 april 2024

Hoe laat : 15:15-16:45 uur

Waar : Quitus, Vloeddijk 38, Kampen

Kosten : Gratis voor kinderen uit de gemeente Kampen

De training wordt gegeven door Impluz in samenwerking met Tactus

Informatie en aanmelden kan via de website www.impluz.nl zoek op ‘Billy’. Of direct via www.impluz.nl/training/billy-boem-8-12-jaar. Voor vragen bel: 0570-604900 of mail: info@impluz.nl

Impluz Preventie ontwikkelt programma’s en geeft (preventie-)trainingen en cursussen om positieve gezondheid en welzijn in brede zin te bevorderen. Of je je nou als volwassene wilt ontwikkelen, op zoek bent naar meer balans of dat je een cursus voor je kind of juist voor je medewerkers zoekt; al ons aanbod richt zich op het vergroten van de veerkracht om beter om te kunnen gaan met de uitdagingen in het dagelijks leven.

Lees het volledige artikel bij Inge Gammauf.

Laat dit artikel viral gaan in Kampen, deel het met je vrienden!

Auteur

Picture of Redactie deKampengids.nl
Redactie deKampengids.nl

Nieuws door Inge Gammauf. Lees het volledige artikel op hun website.

  1. Doe- en praatclub voor kinderen, met een thuissituatie waar het niet altijd even makkelijk loopt.

Gerelateerde berichten