Gratis training ‘Mantelzorger in balans’, omgaan met een naaste met psychische problematiek in Kampen.

Om een goede balans te vinden tussen zorg voor jezelf en zorg voor een naaste met psychische problematiek.

Ben jij de naaste of betrokkene van iemand met psychische problemen? Dan is deze training bedoeld voor jou! Want het is belangrijk dat je jezelf niet overbelast.

Het zorgen voor een ander met psychische problemen is een hele opgave. Zeker in deze tijd. Door de veranderingen in de zorg wordt er verwacht dat naasten meer inspringen. Je bent geen beroepsmatige zorgverlener, maar zorgt, omdat je een persoonlijke band hebt met degene voor wie je zorgt. Hierdoor kun je te veel hooi op je vork nemen, wat kan leiden tot fysieke en psychische klachten. Een goede balans in draaglast en draagkracht is dan van groot belang, zodat je zelf niet overbelast raakt.

De Training ‘Mantelzorger in balans’ wordt georganiseerd om mantelzorgers met stress- en spanningsklachten te ondersteunen.

In 4 bijeenkomsten komen we samen met een kleine groep en is er ruimte om je ervaringen te delen met gelijkgestemden en een moment voor jezelf om tot rust te komen d.m.v. eenvoudige ontspanningsoefeningen. We gaan het onder andere hebben over draagkracht en -last, anders leren denken, grenzen aangeven en sociale steun.

Voor wie?

Mantelzorgers van mensen met psychische problemen zoals depressie, angst, autisme, maar ook dementie en niet-aangeboren-hersenletsel.

Waarom meedoen?

Met de training bewaak je de balans en goede zorg voor jezelf. Je krijgt handvatten toegereikt om te voorkomen dat je zelf overbelast raakt en je meer grip op je situatie krijgt.

Wanneer: Vrijdag 28 mei, 4, 11 en 18 juni 2024

Hoe laat: 13.30-15.30 uur

Locatie: Quintus, Vloeddijk 38, Kampen

Kosten: Gratis voor inwoners van de gemeente Kampen

Informatie en aanmelden kan via de website www.impluz.nl zoek op [mantel]. Of direct via www.impluz.nl/training/betrokken-omgeving-naasten-mantelzorg-

Voor vragen bel: 0570-604900 of mail: info@impluz.nl

Impluz Preventie ontwikkelt programma’s en geeft (preventie-)trainingen en cursussen om positieve gezondheid en welzijn in brede zin te bevorderen. Of je je nou als volwassene wilt ontwikkelen, op zoek bent naar meer balans of dat je een cursus voor je kind of juist voor je medewerkers zoekt; al ons aanbod richt zich op het vergroten van de veerkracht om beter om te kunnen gaan met de uitdagingen in het dagelijks leven.

Lees het volledige artikel bij Ilze Broeks Coördinator collectieve preventie regio Deventer.

Laat dit artikel viral gaan in Kampen, deel het met je vrienden!

Auteur

Picture of Redactie deKampengids.nl
Redactie deKampengids.nl

Nieuws door Ilze Broeks Coördinator collectieve preventie regio Deventer. Lees het volledige artikel op hun website.

  1. Gratis training ‘Mantelzorger in balans’, omgaan met een naaste met psychische problematiek in Kampen.

Gerelateerde berichten