Marching Drummers Festival komt naar Kampen

Het Marching Drummers Festival staat klaar om op 17 maart 2024 een unieke ervaring te bieden aan drumliefhebbers en muziekverenigingen. Het festival is vastberaden de Nederlandse slagwerkscene te versterken en vernieuwen. Hoe? een dag vol drummen, delen en bewonderen.

Diverse stijlen en tradities van drummen

Het festival is één en al kruisbestuiving, synergie en innovatie door slagwerkgroepen uit diverse regio's en met uiteenlopende stijlen en tradities. De drie edities van de internationale symposia voor rudimental drummers, georganiseerd door SIRD, hebben al bewezen dat het delen van tradities voor vernieuwing en ontwikkeling zorgt: drummers vanuit de modern-Amerikaanse drum corps hoek die steeds meer swing in hun muziek gebruiken zoals pipe band drummers dat doen, of groepen vanuit de Franse en Duitse traditie die meer en meer gebruik maken van complexe rudiments of grundlagen van respectievelijk Amerikaanse en Zwitserse oorsprong. Het is de traditie met een vleugje innovatie wat drummen weer aantrekkelijk maakt en nieuwe doelgroepen aanspreekt.

Crème de la crème van de Nederlandse slagwerkscene in Kampen

Met in de middag clinics van onder andere de oprichter en instructeur van de prijswinnende basler-trommelgroep 'TWN'; Xander van der Ploeg, de director of percussion bij het het Kampse 'Kamper Trompetter Korps'; Erik Albers en legende van het slagwerk bij Advendo uit Sneek; Richard Kampstra valt er veel op te steken tijdens het festival. Ook is Peter Weissink van de partij: een professioneel drummer die al op menig venue in binnen- en buitenland heeft gestaan. Tijdens het concert in de avond kunnen liefhebbers van slagwerk ook hun geluk op: onder meer de GDFL Brassband en de drumline van KTK geven spetterende performances in een doorlopend programma.

Ontmoet nieuwe muziekvrienden en laat van je horen op het open podium

Tijdens de borrel en open podium tussen de clinics en het concert in, krijg je de kans om je eigen slagwerkkunsten te laten schitteren. Geniet van hapjes en drankjes terwijl je samen met gelijkgestemde drummers kunt jammen en spelen. Het podium staat open voor individuele expressie en spontane samenwerkingen, waardoor een unieke sfeer van creativiteit en verbondenheid ontstaat. Een perfecte gelegenheid om je passie voor percussie te delen en nieuwe muzikale connecties te maken.

Kortom, een kruisbestuiving van drummers uit Nederland en daarbuiten. Inspirerende clinics en spetterende optredens die je een unieke ervaring bezorgen die je niet snel zult vergeten. Een festival dat slagwerk Nederland samenbrengt, versterkt en vernieuwt.

Het Marching Drummers Festival wordt mede mogelijk gemaakt door de Stadsgehoorzaal Kampen, Fonds voor Cultuurparticipatie, het VSB Fonds, Stichting Ambachtse Muziekschool, Heatmaster, Merford Acoustic Materials en Rudimental Drummers.

Ticketprijs is inclusief consumptie. Tickets zijn te verkrijgen via de website van het Marching Drummers Festival: marchingdrummersfestival.nl. Er zijn ook losse tickets voor alleen het avondprogramma verkrijgbaar.

Lees het volledige artikel bij Daan Cornelissen.

Laat dit artikel viral gaan in Kampen, deel het met je vrienden!

Auteur

Picture of Redactie deKampengids.nl
Redactie deKampengids.nl

Nieuws door Daan Cornelissen. Lees het volledige artikel op hun website.

  1. Marching Drummers Festival komt naar Kampen

Gerelateerde berichten