Stichting Kamper Kogge

Stichting Kamper Kogge is een Maritiem museum gelegen aan Havenweg 7 in Kampen.

Meer informatie over Stichting Kamper Kogge in Kampen

De Kamper Kogge is verplaatst naar de Binnenhaven en het zeil is opgeruimd. Het schip wordt nu klaargemaakt voor de winter, waarbij het frame in elkaar wordt gezet en het winterkleed wordt omgedaan. Rondleidingen worden slechts één keer per maand georganiseerd en alles staat op een laag pitje. In de laatste aflevering van "Langs de IJssel" bezoekt Huub Stapel een museum gewijd aan Jan Pelleboer, de ambachtelijke sigarenfabriek in Kampen en de hoogwaterbrigade. Hij sluit zijn reis af op een koggeschip op het IJsselmeer. De jeugdserie "Lampje" heeft een nominatie ontvangen voor de Gouden Kalveren. Het juryrapport prijst de sprookjesachtige wereld en de sublieme production design en styling. De Kamper Kogge speelde een belangrijke rol in deel 4 van deze serie. De Kogge heeft onlangs een noodreparatie ondergaan na een lekkage die ontstond toen het schip op een krib in de IJssel voer. Gelukkig waren vrijwilligers en Kees Sars (Sars Houtbouw) direct beschikbaar om te helpen. De definitieve reparatie zal in 2024 plaatsvinden tijdens een langere werfbeurt. De Stichting Kamper Kogge bestaat uit vrijwilligers die het schip en de gebouwen op de Koggewerf onderhouden en exploiteren. Er zijn ook andere koggen te vinden in Europa.

Wil je weten wat Stichting Kamper Kogge verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Stichting Kamper Kogge of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Stichting Kamper Kogge? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Stichting Kamper Kogge het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Kampen. Opzoek naar Stichting Kamper Kogge reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Stichting Kamper Kogge

Bezoekers bekeken ook