Ikonenmuseum Kampen

Ikonenmuseum Kampen is een Museum gelegen aan Buiten Nieuwstraat 2 in Kampen.

Meer informatie over Ikonenmuseum Kampen in Kampen

In het Ikonenmuseum in Kampen zijn verschillende tentoonstellingen te zien. Zo is er momenteel de expositie 'Helmantel in Amerika', met meesterwerken van Henk Helmantel. Ook is er de tentoonstelling 'Beelden van het Licht', met topstukken uit de collectie van het museum. Daarnaast is er de expositie 'Hanze Heiligen', waarin een aantal beschermheiligen en patroonheiligen worden uitgelicht. Het museum is op zondagmiddag gesloten, maar hoopt in de toekomst permanent op zondagmiddag open te zijn. Verder worden er vier ikonen uitgeleend aan PARCUM in Leuven voor de tentoonstelling 'In beeld geboren'. Ook is er een nieuwe Helmantel te bewonderen in het museum, genaamd 'Het koor van de kerk in Thesinge'. Daarnaast worden er cursussen ikonen schilderen aangeboden en is er regelmatig een ikonenschilder aan het werk in het museum. Op 11 juni zijn de tentoonstellingen 'Helmantel in Amerika' en 'Beelden van het Licht' geopend in aanwezigheid van Henk Helmantel. Voor meer informatie kan men het Ikonenmuseum volgen op sociale media en de website in de gaten houden. Het museum is gevestigd aan de Buiten Nieuwstraat 2 in Kampen en is geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijzen zijn €10,00 voor volwassenen en €5,00 voor CJP-houders en studenten.

Wil je weten wat Ikonenmuseum Kampen verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Ikonenmuseum Kampen of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Ikonenmuseum Kampen? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Ikonenmuseum Kampen het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Kampen. Opzoek naar Ikonenmuseum Kampen reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Ikonenmuseum Kampen

Bezoekers bekeken ook