Museum "Stadsboerderij"

Museum "Stadsboerderij" is een Museum gelegen aan Groenestraat 94 in Kampen.

Meer informatie over Museum "Stadsboerderij" in Kampen

Ons museum, Museum Stadsboerderij, is gevestigd in een oude stadsboerderij in de binnenstad van Kampen. Het doel van het museum is om de geschiedenis en cultuur van de Kamper stadsboeren levend te houden. Achter de stadsboerderij is een interessante foto expositie te bezichtigen over de bedrijvigheid van de boeren in de binnenstad. Het museum heeft een uitgebreide collectie met honderden voorwerpen van verschillende aard, zoals huisraad, kleding, huisvlijt, gereedschappen en boeken. In de Hanzestad Kampen leefde tot ver in de 20e eeuw een groep boeren te midden van de burgerbevolking. De boerderijen bevonden zich in de binnenstad en waren vaak niet te onderscheiden van de andere woningen. De inwoners die binnen de stadsmuren woonden, hadden burgerrechten en burgerplichten, waarvan het weiderecht er één was. Als je vragen hebt over het museum, je bezoek of de collectie, kun je gerust contact met ons opnemen. We helpen je graag.

Wil je weten wat Museum "Stadsboerderij" verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Museum "Stadsboerderij" of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Museum "Stadsboerderij"? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Museum "Stadsboerderij" het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Kampen. Opzoek naar Museum "Stadsboerderij" reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Museum “Stadsboerderij”

Bezoekers bekeken ook